Nu in het nieuws

In dit dossier vindt u de wetenschappers die duiding kunnen geven bij het nieuws van vandaag. Neem rechtstreeks contact op voor het beste verhaal.

Dr. Maaike Warnaar
Ons beeld van Iran heeft een reality-check nodig.
Maaike Warnaar is Iran-deskundige aan de Universiteit Leiden. Zij volgt de presidentsverkiezingen in Iran (19 mei 2017) op de voet en is beschikbaar voor duiding en commentaar.
Bekijk profiel >>
Dr. ing. Martina Vijver
Een milieuprobleem voorkomen, is de ultieme stap in een duurzame wereld.
Martina Vijver is Universitair Hoofddocent Ecotoxicologie van het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden (CML). Beschikbaar voor duiding over het Levend Lab en landbouwgifstoffen.
Bekijk profiel >>
Dr. Petra de Bruijn
Grote zorgen over het huidige Turkije.
Petra de Bruijn is Universitair docent Turkse Cultuur en Maatschappij aan de Universiteit Leiden. Beschikbaar voor duiding van en achtergronden bij de actualiteit uit Turkije. 
Bekijk profiel >>
Dr. Sara Polak
De Verenigde Staten koesteren hun ontstaansmythes.
Amerika-kenner aan de Universiteit Leiden. Beschikbaar voor duiding over de Verenigde Staten en het functioneren van Donald Trump als 45ste president van de VS.
Bekijk profiel >>
Ir. Jelle Pama
Komst aardbevings- simulator motor voor Groningse bouwwereld.
Jelle Pama is hoofddocent Aardbevingsbestendige bouw aan de Hanzehogeschool Groningen. Beschikbaar voor duiding over de gevolgen van aardbevingen voor woningen en gebouwen in Groningen.
Bekijk profiel >>
Marietje Beemsterboer MA
In het debat gaat het altijd alleen over orthodox-islamitische scholen.
Marietje Beemsterboer is onderzoeker Islamitisch basisonderwijs aan de Universiteit Leiden.
Bekijk profiel >>
Archief
In dit dossier vindt u de wetenschappers die duiding kunnen geven bij het nieuws van vandaag. Neem rechtstreeks contact op
Bekijk meer uit oktober >>
In het dossier Duurzaamheid en Milieu staan wetenschappers met een brede expertise op het gebied van onder meer hernieuwbare energie,
Bekijk meer uit februari >>
De islam omvat meer dan alleen het Midden-Oosten. In dit dossier vindt u wetenschappers uit verschillende disciplines die duidelijkheid scheppen
Bekijk meer uit juni >>