Over ons

Het idee voor Science ON AIR is ontstaan op de wetenschapsredactie van de NTR. Tijdens het maken van het programma Hoe?Zo! Radio en later De Kennis van Nu leerden wij bijzonder veel goede sprekers kennen die verborgen bleven voor het grote publiek. Science ON AIR is de belichaming van de wens die schat aan kennis te ontsluiten.

Hermen Visser

Hermen Visser is initiatiefnemer van Science ON AIR. Binnen zijn bedrijf Visser Visible geeft hij presentatieadvies aan kandidaten voor beurzen bij ERC en NWO en traint hij wetenschappers in het ontwerpen van presentaties. Binnen Science ON AIR is hij verantwoordelijk voor het contact met opdrachtgevers bij de kennisinstellingen, het platform en werkt hij als presentatietrainer.

Karin van den Boogaert

Karin van den Boogaert is presentator van onder meer het wetenschapsprogramma De Kennis van Nu van de NTR. Binnen Science ON AIR is zij verantwoordelijk voor de contacten in de media, geeft zij interviewtrainingen en treedt ze op als dagvoorzitter.

Willemien Groot

Willemien Groot is freelance journalist en eindredacteur. Voor Science ON AIR is zij verantwoordelijk voor de redactie, productie en de begeleiding van de profielen. Daarnaast onderhoudt zij de contacten met opdrachtgevers en geeft blogtrainingen.

Anique Gijsberts

Anique Gijsberts studeerde politieke communicatie en werkte als redacteur bij onder meer de NTR, PowNed, Medium Magazine NL en BIG.nl. Bij Science ON AIR werkt ze als social media manager en trainer.

Kick Moors

Kick Moors is HR adviseur, coach en trainer aan de Universiteit Leiden. Samen met Hermen Visser verzorgt hij presentatietrainingen en coacht hij NWO en ERC kandidaten. Voor Science ON AIR treedt hij op als coach voor wetenschappers die met de negatieve gevolgen van mediaoptredens te maken krijgen.

Cinemaffia

Cinemaffia is een Leids filmbedrijf dat bestaat uit de broers Luc en Niels Busschots. Voor Science ON AIR maken zij profielfilmpjes.