Training bloggen

Tijdens deze training leert u alles over het bloggen over wetenschappelijk onderzoek. Aan bod komen het opstellen van een persoonlijke strategie, het bedenken van onderwerpen, invalshoeken, aantrekkelijke koppen en het schrijven zelf. De trainer wisselt theorie af met oefeningen. Als dat van toepassing is, komt ook de rolverdeling in een team ter sprake en wordt ter plekke een planning gemaakt.

Bloggen op Wetenschap.nu

Onze blogtraining kan worden opgevolgd door het bloggen op ons blogplatform Wetenschap.nu. Hierbij bieden wij intensieve redactionele ondersteuning en toegang tot ons lezerspubliek. Verschillende wetenschappelijke organisaties hebben een team van onderzoekers geselecteerd die na onze training een gezamenlijk blog bijhouden op Wetenschap.nu (zie bijvoorbeeld het groepsblog van SRON). Bij een frequentie van een blog per maand en een team van vier bloggers schrijft iedere blogger drie blogs per jaar. Dit blijkt een goed haalbare aanpak.

Trainer: Willemien Groot (eindredacteur Wetenschap.nu)

Duur: één dagdeel voor een basistraining, twee dagdelen voor een uitgebreidere training. 

Locatie: deze training kan op uw locatie worden gegeven. Vanaf 2019 organiseren wij ook blogtrainingen met open inschrijving.

Interesse? Neem gerust contact met ons op.